Telkens verkouden, verstopte neus en hoofdpijn

Fév 20, 2017 | Geen onderdeel van een categorie

Linda: Mijn klachten gaan al terug naar toen ik een jaar of 16-17 was. Telkens verkouden, snel verstopt en veel bloedneuzen. Daarnaast ook veel oorontstekingen gehad en snel vatbaar voor keelontsteking. Via huisarts pas jaren later doorverwezen naar KNO nadat ik bovenop alle klachten veel last kreeg van hoofdpijn. Bijna chronische hoofdpijn, niet kunnen bukken zonder een dreunend gevoel en bij traplopen, rennen of hobbels in de weg met fietsen of autorijden pijn en drukkend gevoel in sinussen en voorhoofd. Daarvoor verschillende neussprays gekregen… Telkens proberen en als de ene niet hielp dan kreeg iik weer een andere. Onder andere voor allergieën, ontstekingen, etc. Beclometason, Rhinocort, Nasonex, Syntaris zijn een aantal producten die ik geprobeerd heb.

Meerdere ingrepen

In de loop der jaren heb ik meerdere ingrepen gehad. Eerst een operatie onder narcose om poliepen en cystes uit mijn sinussen te halen. Daarna tientallen keren onder lokale verdoving poliepen weghalen die telkens terugkwamen. Soms waren ze zo lang dat ze zichtbaar werden in mijn neus. Na wederom een aantal jaar aanmodderen kreeg ik een grote operatie waarbij ook mijn neusschot werd afgevijld, neusbot gebroken en rechtgezet, de ruimtes van de sinussen verwijdt werden en ook alles schoon in de sinussen. Er bleken 6 cystes en 7 poliepen te zitten.

Verwijderen van poliepen en slijmvlies

Dit is een aantal jaar (3/4) goed gebleven maar werd toen weer slechter en kwamen de lokale verdovingsoperaties weer voor het nodige onderhoud en verwijderen van poliepen… Nadat dat een onbegonnen karwei werd is weer een operatie voorgesteld waarbij al mijn slijmvlies is verwijderd. Dit door middel van een gaatje boren in mijn kaak net boven mijn tanden om erbij te kunnen komen. Dit slijmvlies zou dan gezond kunnen teruggroeien. Een laatste poging de poliepen en cystes uit te roeien. Deze operatie heeft veel impact op me gehad. Ik heb er blijvende pijn in mijn holtes aan over gehouden en het hielp wederom maar kort. Na ongeveer anderhalf jaar kreeg ik weer klachten.

Verslaafd aan kinderneusspray

Uiteindelijk met een neusspray “Fluticasonpropionaat” nog een beetje verlichting. Maar raakte chronisch verslaafd aan Otrivin kinderneusspray omdat ik met een volle neus echt niet kan slapen… De hoop opgegeven dat er een product ontwikkeld zou worden dat wel hielp want ik heb écht alles geprobeerd de afgelopen 14 jaar….

“Baat het niet, dan schaadt het niet”

En toen kwam ik via via bij Capsinol terecht. Ik ben gaan googlen om informatie te vinden maar het stond toen nog in de kinderschoenen… En er waren wel wat ervaringen online, maar die neem ik toch altijd met een korreltje zout want fabrikanten kunnen ook met nep profielen aan de slag gaan. Mijn KNO arts wist er ook niet veel over te vertellen, maar gaf aan; baat het niet dan schaadt het niet. Want elke dag otrivin is ook geen goed plan.

Dus ik heb 3 flesjes gekocht. De kinderversie, normale versie en de milde versie.

Capsinol alle varianten

Ik begon met de kinderversie. Ik was namelijk een beetje huiverig na alle ellende van binnen dat het erg rauw en kapot kon zijn en om daar nu rode peper tegenaan te sprayen…

Na het eerste flesje was ik goed gewend aan het gevoel maar ik bleef nog wel Otrivin gebruiken omdat het niet alle druk wegnam. De peper gaf een licht brandend gevoel maar zeker niet vervelend. Dus op de milde versie overgestapt. Die was iets sterker maar gaf bij mij nog steeds niet voldoende resultaat. Uiteindelijk dan de Original gaan gebruiken en langzaamaan gaf dat steeds meer resultaat. Deze gaf in het begin echt een knal, tranende ogen en eventjes een heel heftig binnenkomen, maar tegenwoordig heb ik daar geen last meer van. Het went.

Het resultaat

En ik spray veel, erg veel… Meerdere malen per dag. Omdat mijn neus echt snel verstopt, irriteert en ik snel allergische reacties heb, en Capsinol geeft daarbij een goede ondersteuning. Het is bij mij niet 100% werkzaam, en dat verwacht ik ook niet. Er is te veel gebeurd in mijn neusholtes en mijn lichaam is té gevoelig dat ik geen baat heb bij maar 1 product. Dus in de wintermaanden heb ik de ontstekingsremmende spray erbij en als ik echt verkouden ben de Otrivin. Maar die ben ik een heel stuk minder gaan gebruiken en dat vind ik pure winst. In principe kan ik dagelijks goed uit de voeten met Capsinol en heb ik er veel baat bij. De Original is nu nog de enige die ik gebruik, want dat is de sterkste en dus beste variant voor mijn klachten.

 


Nieuwsgierig geworden naar Capsinol? Capsinol neusspray bestellen

Of wil je eerst lezen welke Formule het meest geschikt is? Welke Capsinol Formule